| Wie zijn wij? | Klik hier voor andere WebWinkels van ePacking |
Over Naturesse - materiaalinfo

Naturesse verkoopt verantwoord biologisch afbreekbare producten. Wij bieden duurzame alternatieven voor milieu-onvriendelijke verpakkingen en disposables. Al onze biologisch afbreekbare disposables zijn gecertificeerd volgens de Europese composteerbaarheidsnorm EN-13432. In het kort houdt dit in dat een product minstens voor 90% biologisch afgebroken moet zijn binnen een periode van 6 maanden.

Suikerriet producten

Suikerriet heeft de toekomst als één van de economisch belangrijkste planten in de wereld. Het wordt geteeld in Brazilië, China en India en er komen steeds meer plantages bij in Afrika en Thailand. Suikerriet is een sterk gewas, kan wel wat droogte verdragen en biedt hevig weerstand tegen ziektes. Na 18 maanden kan de suikerriet voor het eerst worden geoogst. De stengel wordt vlak boven de grond afgesneden. De plant groeit vervolgens weer door en moet pas na 10 jaar vervangen worden. Deze manier van oogsten is dus zelf ook milieuvriendelijk en duurzaam. 

Het geoogste suikerriet wordt in een suikerfabriek verwerkt door het sap er uit te persen. Daarna wordt daar de suiker uitgekristalliseerd, waarna een dikke stroop achterblijft, deze bevat nog een deel van de suiker. Van de overblijvende stengelresten ("bagasse"), die normaal zouden worden afgebrand, worden onze suikerriet producten vervaardigd.

De grootste voordelen van suikerriet disposables zijn:

- 100% biologisch afbreekbaar (EN-13432 gecertificeerd)
- Zeer sterk, stapelbaar
-  Brede temperatuursbestendigheid:
   o Olie 100°C
   o Water 100°C
   o Oven 220°C
   o Diepvries -25°C
- Magnetron- en ovenbestendig
vtptqloy stfu0cey

Palmblad producten

Deze reeks esthetisch en kwalitatief catering materiaal is hét voorbeeld van hoe mensen kunnen leven van de natuur en er verantwoord mee omgaan. Deze producten zijn gemaakt van bladeren van de "Areca" palm, waarvan er in India honderden miljoenen groeien. Deze unieke plant, waarvan het fruit (betelnoot) geoogst en gebruikt wordt, produceert voortdurend bladeren tijdens zijn groeiperiode. Tot nu toe werden deze bladeren als nutteloos restproduct beschouwd en opgebrand.

Elk product heeft een eigen unieke structuur en kleur, dit zorgt voor de authentieke en natuurlijke uitstraling van palmblad producten. Het materiaal is zo hard dat geen extra behandeling, zoals laminatie, nodig is.

Palmblad producten:

- 100% biologisch afbreekbaar (EN-13432 gecertificeerd)
- Voedselveilig en olie- en waterbestendig
- Veilig in oven (tot 220°C) en magnetron (tot 3 min.)
- Natuurlijk en vrij van chemicaliën

product2014 palmproducten

 

Waarom duurzaam?

Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen
Ons biologisch afbreekbaar wegwerpservies wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals palmblad, maïs en suikerriet, in tegenstelling tot de meeste verpakkingen en disposables die worden gemaakt van fossiele brandstoffen zoals aardolie en aardgas. Hernieuwbare grondstoffen zijn afkomstig uit de natuur, vaak zelfs van reststromen die anders zouden zijn verbrand. Zo wordt ons suikerriet servies gemaakt van reststromen die over blijven bij de productie van suiker en wordt ons palmblad servies gemaakt van afgestorven gevallen palmbladeren.

Vermindering van schadelijke CO²-uitstoot
Duurzame verpakkingen zijn CO² neutraal. Gewassen nemen tijdens de groeifase CO² op uit de atmosfeer. Bij compostering van ons wegwerpservies komt er een zelfde hoeveelheid CO2 vrij als het gewas gedurende haar leven heeft opgenomen. Ook is de uitstoot van CO² tijdens de productie van duurzame verpakkingen vele malen minder dan bij reguliere verpakkingen. Het gebruik van ons biologisch afbreekbaar wegwerpservies levert dus een aanzienlijke bijdrage aan de vermindering van schadelijke CO² uitstoot.

Vermindering van schadelijk afval
Beheersing van afval is nog steeds een groeiend probleem. Plastic afval komt dikwijls in de natuur terecht en richt daar aanzienlijke schade aan. Het gebruik van biologisch afbreekbaar wegwerpservies is alvast één manier om bij te dragen aan de oplossing. Onze producten zijn namelijk composteerbaar en hiervoor gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432. Na gebruik worden de producten gecomposteerd en dienen ze als voeding voor nieuwe gewassen (cradle to cradle principe).

Indien u graag nog meer informatie wenst, aarzel niet ons te contacteren: info@naturesse.be.
Ronde bordenVierkante bordenRechthoekige bordenDriehoekige bordenWave bordenReceptie BordenRonde kommenVierkante kommenRechthoekige kommenOvalen kommenFruit en groenten schalenContainers en boxenMini schaaltjesSoepbekersRonde bordenVierkante bordenRechthoekige bordenOvalen bordenDriehoekige bordenZeshoekige bordenRonde kommenVierkante kommenDriehoekige kommenOvalen kommenPresenteerschalenRonde saladebakjesSaladebakjes - deksel inbegrepenHoge shakersSauspottenFruit en groenten bakjesDrinkbekers CPLA bestek - bioplasticCPLA besteksets - bioplasticDrinkrietjes in PLAT-Shirtzakken in biofolieVuilniszakken in biofolieBio opvulchipsHoutwolHouten bestekBamboe prikkersFijne schalen - bootBakvormenChop sticks - eetstokjesDrinkbekersTake away boxIjsbekersBekers voor salades en dessertsServiettenTafelpapier